tirsdag, august 20, 2013

Etter Russland & Ukraina på MC - Man 19.8.2013: Transportetappe Romania-Ungarn-Slovakia

Utkjørt distanse: Ca. 42 mil

Det begynner å bære preg av rent arbeid å komme seg hjem etter turen nå, noe både øm rumpe, hjelmavgrensning på solbrent fjes og noe knapt med T-skjorter som holder seg innenfor den tyske renhetsloven vitner om (for de som ikke tok den vitsen er dette egentlig den strenge og urgamle tyske loven om hvilke ingredienser man skal brygge øl av).

Vi utnyttet utsjekkingstiden på kl. 12 på hotellet i dag til en times rusletur i sentrum av Cluj før vi satte oss på syklene og kjørte riksvei 1F hele veien opp til grensa mellom Romania og Ungarn. Trivelig landevei med relativt lite trafikk, en del ordentlig artige svinger og uvanlig god asfalt til Romania å være - i hvert fall fram til europavei 81 skilte lag med 1F. Grensepassering uten problemer, bare en kort kikk i pass og vognkort før vi fikk passere. Ungarn tok vi i én jafs og kom inn i Slovakia, der vi fant oss et pensjonat i Presov rett før solnedgang.

Det står nå 103 mil igjen på kontinentet hvis vi velger å gå motorveien fra Krakow via Berlin til Rostock, og knappe 80 mil hvis vi tar korteste vei på ymse landevei og motorvei gjennom Polen rett nordover til Gdansk, som er de to byene med aktuelle fergealternativer opp til Sverige. Vi er ikke helt i mål med hvilken rute det blir, og heller ikke sikre på om vi tar alt i en jafs eller deler opp i to dagsetapper. Det er gjørbart på en dag, men muligens ikke ønskelig. Vi får se om hjemlengsel eller utmattelse vinner.

Ingen kommentarer: